Intelligentieonderzoek voor kinderen

WISC-V

Bij een intelligentieonderzoek voor kinderen in Amsterdam gebruik ik de WISC V. De WISC V(6-16 jaar) is de meest gebruikte en best genormeerde intelligentietest in Nederland. De test is opgebouwd uit 14 verschillende onderdelen. Deze onderdelen doen een beroep op verschillende cognitieve vaardigheden. De onderdelen samen met de observaties vormen een goed beeld van de mogelijkheden van een kind. Een intelligentie test is een handig middel om inzicht te krijgen in de kwaliteiten en de individuele leerbehoefte van kinderen. De WISC V is de directe opvolger van de WISC-III.

De meeste kinderen vinden het heel leuk om de intelligentie test te doen. Soms moet je iets vertellen en soms moet je iets doen. De verschillende testonderdelen zijn meestal heel anders dan die op school. Met behulp van de testresultaten kan er heel specifiek advies geformuleerd worden zodat uw kind gebruik kan maken van zijn volledige potentieel. Je kind wordt vaak beter begrepen door onderwijzers en ouders. En worden handvatten geboden om het kind succesvol en met compassie door zijn (school)carrière te begeleiden.

Bij mij kan je zonder wachtlijst terecht. Meestal is het mogelijk om binnen een week een afspraak te maken. Testafname kan in de praktijk of bij het jullie thuis (indien haalbaar met reisafstand).

Wat betekent dat een IQ?

Het Intelligentie Quotiënt (IQ) is geen vaststaand cijfer. Kinderen zijn in ontwikkeling. Dit betekent dat een kind kan groeien in zijn vermogen om te leren. Om deze redenen mogen IQ onderzoeken niet langer dan twee jaar na afname geïnterpreteerd worden.

Tevens is het moment van onderzoek altijd een moment opname. Het is belangrijk dat tijdens het onderzoek goed geobserveerd wordt hoe het kind reageert op de instructie. Sommige kinderen zijn perfectionistisch en zullen daardoor minder snel werken. Dit kan de scores op de handelsgericht taken drukken waarbij alle onderdelen op tijd worden beoordeeld.

Faalangstige kinderen kunnen worden beperkt omdat ze alleen willen antwoorden wanneer zij zeker weten dat het goed is. Ik nodig kinderen altijd uit om te gokken wanneer ze het niet weten. Soms geef ik uitleg dat je bepaalde vragen niet zomaar kan weten en dat je het antwoord kan bedenken. Complimenten worden altijd gegeven op  proces en niet op het resultaat.

Wanneer kies je voor intelligentieonderzoek voor kinderen

Het kan zijn dat je kind niet gemotiveerd is voor school of een lagere Cito score heeft dan verwacht. Een intelligentie onderzoek geeft een goed beeld van de cognitieve mogelijkheden van je kind. Op de pagina Wanneer kies je voor intelligentieonderzoek voor kinderen kun je een aantal redenen vinden.


Google reviews

Hanna Risakotta
Hanna Risakotta
12:11 29 Mar 24
Het was een top ervaring, fijne gesprekken gehad, maar ook leerzame momenten. Nelleke heeft niet alleen mijn dochter goed geholpen, maar ze heeft ook onze gezinssituatie aangepakt, waardoor wij nu helaas zonder Nelleke verder moeten, maar ze heeft ons goede handvatten gegeven om verder te kunnen.
Ellen de Jong
Ellen de Jong
11:56 08 Oct 19
Nelleke is een heel fijn mens en zeer kundig. Ze heeft ons heel erg geholpen. We zullen haar zeker aanraden bij andere ouders die met bepaalde problemen zitten. Ons kind heeft de test met veel plezier afgenomen. Super bedankt Nelleke!
Ellen de Jong
Ellen de Jong
07:23 06 Oct 19
Nelleke is een heel fijn en kundig. Ze heeft ons heel erg geholpen. We zullen haar zeker aanraden bij andere ouders die met bepaalde problemen zitten. Ons kind heeft de test met veel plezier afgenomen. Super bedankt Nelleke!
Yvonne Van West
Yvonne Van West
13:21 03 Oct 19
Een hele fijne ervaring gehad bij Nelleke, met heel veel geduld, aandacht, intuïtie en inzicht heeft zij een iq test gedaan bij onze zoon. Ook de evualtie was heel fijn na afloop. Met deze kennis is er nu veel meer begrip voor onze zoon.
Nela Neel
Nela Neel
13:32 24 Jul 19
Een geweldige kindertherapeut. Onze dochter vond afscheid nemen moeilijk. Nelleke heeft haar heel goed geholpen.
Fiona Van Hummel
Fiona Van Hummel
19:06 27 May 19
Nogmaals dank voor je tijd en je advies mbt onze dochter. (Ze vond het heel erg leuk bij je)Het beeld wat je schetste kwam volledig overeen met hoe wij haar zien. Je denkt mee en kijkt verder dan alleen de test. Je weet het te verbinden, te verwoorden en hebt ons een richting gegeven hoe wij (en school) haar kunnen helpen.Heel veel dank en wellicht nog een keer tot ziens!
Levi N
Levi N
16:04 12 Apr 19
Na lang online zoeken kwam ik bij Nelleke uit, het was erg fijn dat we snel terecht konden bij haar.Mijn dochter voelde zich gelijk op haar gemak bij Nelleke waardoor ze de test met plezier en zonder verveling heeft gemaakt.De feedback die we kregen was erg duidelijk en fijn en we kregen tips waar we verder mee kunnen. Bedankt Nelleke en tot over twee jaar.
Levi N
Levi N
16:04 12 Apr 19
Na lang online zoeken kwam ik bij Nelleke uit, het was erg fijn dat we snel terecht konden bij haar.Mijn dochter voelde zich gelijk op haar gemak bij Nelleke waardoor ze de test met plezier en zonder verveling heeft gemaakt.De feedback die we kregen was erg duidelijk en fijn en we kregen tips waar we verder mee kunnen. Bedankt Nelleke en tot over twee jaar.
Gio Schumann
Gio Schumann
08:25 05 Mar 19
Ik had gelijk een goed gevoel bij haar, en mijn dochter heeft veel aan de therapie gehad, ze ging ook graag naar Nelleke. Ik kan haar zeker aanraden, wij hebben er veel aan gehad!
Roberta Pacciani
Roberta Pacciani
18:17 06 Jan 19
I found Nelleke while looking for an English speaking child psychologist who could help me figure out how to improve my communication with my 6 year old son. In short, I highly recommend her. After just two sessions my communication with my son has already tremendously improved, I feel much more comfortable with going through the difficult moments, which have become less and less. To give a bit more background, my ex-husband and I co-parent our son and we have a great relationship. We regularly talk about how son's life and development, and we are aligned on how to bring him up. However, on my side I felt that I needed professional support to understand why my child and I would often trigger negative emotions in each other. Since the first session with her, Nelleke has been giving me great advice on how to tackle those difficult moments. She took time to understand my life journey so to say, but also my child's personality from my description of him. I will continue my sessions with Nelleke, and my ex husband is going to join me as he also observed the benefit of Nelleke's coaching and advice.
Marlies Pouw
Marlies Pouw
16:06 02 Jan 19
Nelleke is erg lief en vooral heel kundig. Ze heeft ons in korte tijd erg geholpen. Een wereld van verschil!
sharon reigman
sharon reigman
11:55 08 Dec 18
Mijn zoon kent een geschiedenis van ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Hij had op jonge leeftijd vaak epileptische aanvallen. Hij had niet het vrije leven wat je een kind gunt. Mijn zoon is aan allerlei onderzoeken blootgesteld maar ze hebben niks kunnen vinden. Zelf kwam ik (na lang zoeken) op een mogelijke koemelk allergie uit. En ja hoor het bleek te kloppen.Inmiddels is mijn zoon bijna 13 jaar en de eerste 8 jaar zijn een grote struggle geweest. Eigenlijk is deze struggle nooit gestopt. Want mijn zoon blijkt een leerachterstand te hebben. En nu werd hij ingeschaald op VMBO kader. Veel te laag naar mijn idee. Op school werd ik niet gehoord en werd er met de vinger naar mij toe gewezen. Mijn zoon zou niet tot ontwikkeling komen door zijn privé situatie. Ja we hebben het niet makkelijk maar dat het enkel daar aan zou liggen geloof ik niet.Ik had het gevoel niet serieus genomen te worden door school. Daarop heb ik besloten een intelligentietest te laten doen. Hiermee hoopte ik een onafhankelijk beeld van mijn zoon te kunnen krijgen over zijn cognitieve mogelijkheden. Iets waarmee ik wel gehoord zou worden op school.Na lang zoeken ben ik eindelijk iemand als Nelleke tegengekomen.. Een professional met een hart. Een professional die door de ruis heen kon kijken en het echte probleem zag. Door ziekte heeft m'n zoon een groot deel in de basis gemist. Daarnaast vindt hij het lastig om zich verbaal te uiten. Hij kan wel snel denken maar dit niet verbaal uiten. Eindelijk inzichten waar we echt wat mee kunnen. Mijn zoon voelde zich gezien door Nelleke en heeft een stuk meer zelfvertrouwen gekregen. Hij staat open voor hetgeen hem verder kan brengen. Het heeft al zichtbaar effect.Ik ben Nelleke eeuwig dankbaar. Het heeft echt een blokkade weggehaald en we kijken met veel meer vertrouwen naar de toekomst.
Ben van Duijn
Ben van Duijn
11:08 25 Jun 18
Chananja Hollander
Chananja Hollander
14:14 23 Feb 18
Als je merkt dat het met je zoontje niet goed gaat, wil je er alles aan doen om hem te helpen. Als blijkt dat je daar hulp bij nodig hebt, begint de uitdaging om de juiste hulp te vinden.Op internet is veel te te vinden, maar iets 'met gevoel' bleek lastig. Tot ik na uren op de site van nelleke kwam. Eindelijk kreeg ik het gevoel dat ik het juiste gevonden had.Ik kreeg heel snel antwoord op mijn mail en het oriënterende gesprek was prettig. Warm maar professioneel. Ik was er van overtuigd dat dit de juiste stap was voor mijn zoon.Wat nog fijner was is het feit dat mijn zoon ook snel een goed gevoel had. Door de setting met speelgoed en knuffels voelde hij zich meteen op zijn gemak. Als hij in een gesprek zit had om tegen een boksbal te meppen, dan mocht dat. Ondertussen ging nelleke op een hele rustige en prettige manier verder met mijn zoon. Echt een verademing.De eerste sessie was ik er bij, daarna zonder mij. Normaal een drempel voor mijn zoon, bij nelleke niet. Toen wist ik het helemaal zeker: we zitten hier goed.Ok, bij de meeste verzekeringen geldt voor deze behandeling een eigen bijdrage. Maar echt dat is het 100% waard. Kernwoorden: warm, bekwaam, rustig, vertrouwen
Mascha Vriend
Mascha Vriend
15:36 18 Jan 18
Via internet bij haar terecht gekomen. Haar website geeft al veel antwoorden op vragen die ik had. Mijn kinderen vonden nelleke een fijne dame, waarbij ze zich prettig en vertrouwt voelden. Het oudergesprek heb ik als erg fijn en duidelijk ervaren. Nelleke geeft advies waar je wat aan hebt. Ook als ik vragen via de mail had, werden deze snel beantwoordt. Als u iemand zoekt om u en uw kind te helpen, dan kan ik haar zeker aanraden.
Michèle Verburgt-Wester
Michèle Verburgt-Wester
12:40 27 Jan 17
Eerlijk gezegd vind ik het best moeilijk om vakmensen te kiezen via internet, daarom hier mijn reactie. Ik hoop hiermee andere ouders te helpen zodat zij ook een goede keuze te kunnen maken.Nelleke is een vakvrouw en prettig in de omgang. Zowel onze zoon als mijn man en ik hadden een fijn gesprek en voelden ons zeer op ons gemak. Haar uitleg was helder en ze nam alle tijd voor ons. Omdat wij als ouders wat aan de late kant een test hadden aangevraagd, was het een super service dat wij zo snel terecht konden bij haar.Ik durf iedereen Nelleke aan te bevelen. Kundig, aardig, betaalbaar en heel meewerkend. Bedankt Nelleke, ik hou je op de hoogte en wij zien elkaar zo ie zo weer zodra mijn dochter een test krijgt.
Bekijk alle beoordelingen Recensie schrijven