Kinderpagina

De kinderpagina is geschreven voor kinderen. Sommige kinderen kunnen deze pagina zelf lezen.
Voor kinderen die nog niet kunnen lezen kan de pagina voorgelezen worden.

Kinderpagina Onze Kindertherapeut

Hallo ik ben Nelleke,

Kinderen komen bij mij omdat ze een probleem hebben of ze willen graag iets veranderen. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld boos, verdrietig of eenzaam voelen. Deze gevoelens zijn heel normaal. Iedereen heeft die wel eens. Meestal gaan deze gevoelens vanzelf over.

Soms gaat het niet vanzelf over en kunnen kinderen bij mij komen. Kinderen weten zelf het beste wat er aan de hand is en hoe ze geholpen willen worden.

Problemen waarvoor je bij mij kunt komen zijn:

  • Je weet niet hoe je vriendjes of vriendinnetjes kan maken of houden.
  • Je ouders zijn gescheiden.
  • Je vindt het moeilijk om het leuk te hebben met je (stief) broertjes of (stief) zusjes.
  • Je wordt gepest of je pest zelf.
  • Je voelt je alleen omdat je denkt dat niemand je begrijpt.
  • Iets zit je dwars waardoor jij je verdrietig, bang, boos of rot voelt.
  • Je voelt je niet fijn en je weet niet hoe het komt.

Heb jij dat ook wel eens, of iets anders, dan kun je aan je ouders vragen of ze contact met me willen opnemen.

Ik maak dan met jouw ouders een afspraak om te praten over wat zij denken wat er aan de hand is. Daarna ga ik jou een aantal keer zien waarin jij bepaalt wat we gaan doen.

Sommigen kinderen willen alleen praten, of zich ontspannen, bijvoorbeeld door naar een verhaal te luisteren. Bij mij kun je je ook verkleden, teken, spelen of knutselen.

Je kunt ook zelf wat verzinnen of iets meenemen van thuis. Jij kan me dan vertellen of laten zien wat er volgens jou aan de hand is en wat je nodig hebt om je beter te voelen. Samen gaan we ontdekken hoe jij je probleem kan oplossen.

Na een aantal sessies ga ik alleen of samen met jou met je ouders praten over wat we ontdekt hebben en wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Ik vertel alleen de dingen aan je ouders die ik van jou mag vertellen. Want alles wat je in de therapie vertelt is vertrouwelijk. Dat betekent dat ik niet zomaar tegen anderen mag zeggen wat jij hebt gezegd.

Ik kan je ouders tips geven om met je probleem om te gaan om zo je leven leuker te maken. Je zult merken dat je veel over jezelf weet en dat je zelf manieren kunt bedenken om met je probleem om te gaan. Je zult merken dat je in een heleboel dingen goed bent en dat het steeds beter lukt om je leven leuker te maken. Je zult merken dat je daarna alles zelf weer kunt.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Groetjes Nelleke