Werkwijze intelligentieonderzoek voor kinderen

Om een intelligentieonderzoek goed te doen kijk ik zoveel mogelijk naar het gehele kind en niet alleen naar de scores. Daarnaast zorg ik voor een rustige sfeer tijdens de testafname waarin kinderen zich vertrouwd en veilig voelen. Op die manier worden ze niet gestoord door externe factoren en kunnen ze laten zien wat ze kunnen.

Testresultaten

Wanneer de testresultaten beschikbaar zijn kun je daar op verschillende manieren mee omgaan. Ik ben erg enthousiast over de methode waarmee ik werk omdat die resultaten veel meer inzicht geven dan alleen een score. Dankzij de opbouw van de test kan ik in veel gevallen achterhalen waarom een kind op sommige resultaten goed of juist ondermaats scoort.

Het kan namelijk zijn dat je kind op bepaalde punten in het onderzoek bovenmatig goed scoort en op andere punten onder gemiddeld laag. Dit soort verschillen kunnen komen doordat je kind niet goed kan zien of horen, dyslectisch is of dat bepaalde vaardigheden extra aandacht kunnen gebruiken.

Met wat extra oefeningen kunnen dergelijk achterstanden vaak verholpen worden. Daarmee verbeteren niet alleen de schoolresultaten van het kind maar wordt ook het zelfbeeld positief beïnvloed.

Ben je geïnteresseerd in intelligentieonderzoek voor je kind of heb je nog vragen over de methode en werkwijze die ik hanteer? Klik dan op de button hieronder om me een bericht te sturen. Je kunt me ook altijd even bellen.